Třešně
"odrůdy MORELLENFEUER"
Třešňová odrůda Morellenfeuer se objevila v polovině minulého století jako kříženec mezi Ostheimer Weichsel a májovkami. Porýní je zvláště vhodné pro pěstování této odrůdy, použité třešně tudíž pocházejí od drobných zemědělců v regionu Aachen. Jemná vůně a kyselina umožňují zpracování jako 100% čistou šťávu. V závislosti na ročníku může být méně nebo více výrazná kyselina.
Kategorie: | Nealko ovocné a zeleninové Van Nahmen |
---|
Třešňová odrůda Morellenfeuer se objevila v polovině minulého století jako kříženec mezi Ostheimer Weichsel a májovkami. Porýní je zvláště vhodné pro pěstování této odrůdy, použité třešně tudíž pocházejí od drobných zemědělců v regionu Aachen. Jemná vůně a kyselina umožňují zpracování jako 100% čistou šťávu. V závislosti na ročníku může být méně nebo více výrazná kyselina.
Šťáva vykazuje ve skle hustou rubínově červenou barvu. Ve vůni zaznamenáte kytici šťavnatých zralých višní, marcipánu a nádech středomořských bylin, hořké čokolády a černého pepře. Šťáva působí na patře téměř suše, její jemná sladkost je vyvážena kyselostí v ústech. Ideální je pít tuto šťávu čistou, lze ji ale také smíchat v poměru 2 : 1 s neperlivou vodou. Pak se šťavnaté třešňové ovoce objeví ještě jasněji, šťáva vypadá sušší a tříslovina stručnější, přesto stále příjemná. Šťáva je celkově suchá, ovocná a má strukturovaný tanin a podává se k jídlu, stejně jako Bordeaux nebo Chianti Classico. Můžete ji podávat k silným masovým pokrmům, jako je jehněčí maso, ale také k huse s červeným zelím a pečeným jablkem.
-
100% třešňová šťáva
-
podáváme čistou nebo jako mix s perlivou vodou
-
ideálně chlazená na 14 až 16˚C