BIO - arónie
"silný přírodní antioxidant"
Keř arónie původně pochází z východní části Severní Ameriky, v Evropě se pěstuje od počátku 20. století. Produkuje modročerné bobule, které poskytují intenzivní šťávu. Po jemném lisování vytváří čerstvé bobule z arónie čistou šťávu v BIO kvalitě.
Kategorie: | Nealko ovocné a zeleninové Van Nahmen |
---|
Keř arónie původně pochází z východní části Severní Ameriky, v Evropě se pěstuje od počátku 20. století. Produkuje modročerné bobule, které poskytují intenzivní šťávu. Po jemném lisování vytváří čerstvé bobule z arónie čistou šťávu v BIO kvalitě.
Ve vinné sklenici má šťáva hustou černou barvu s granátovými odrazy a zvýšenou viskozitu. Aroma je intenzivní pepřem a anýzem, s nádechem černých oliv. Na patře se otevírá komplexní souhra mezi jemnou sladkostí, aromatem tmavého ovoce a rostlinnou čerstvostí. Na šťávě z arónie je obzvláště nápadná její hustá taninová až zrnitá struktura, která napadá patro a dělá z této šťávy ideálního společníka pro silná masová a kořenitá jídla. Arónie se také hodí k nejrůznějším dušeným pokrmům, ale i k maďarskému guláši, pečené huse s jablečným zelím nebo grilovanému entrecotu. Vegetariáni si mohou šťávu vychutnat například s chilli sin carne. Šťáva by se měla užívat spíše v neředěné formě, ve směsi s vodou dominují taniny, a už se tolik neuchovává jemná ovocná sladkost.
-
šťáva z arónie chutná skvěle neředěná a je výborná i ve směsi
-
s jablečnou šťávou nebo čajem
-
doporučené dávkování 100 ml denně
-
ideálně chlazená na 16 až 18˚C