Konstantinopolská kdoule

"triumfální návrat" 

Kdoule, tento téměř zapomenutý druh ovoce, oslavuje triumfální návrat do špičkové gastronomie díky své okouzlující vícevrstvé vůni. Naštěstí pro nás některé staré porosty kdoulí přežily v sadech na Dolním Rýně a v Münsterlandu. Plody těchto až šedesátiletých stromů, jsou díky šetrnému zpracování při výrobě nektarů dnes chutnější než kdykoli předtím. 

Objem lahve
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Skladem Skladem Zvolte variantu
Kód: 99/0-2 99/0-7 Zvolte variantu
69 Kč 159 Kč od 69 Kč

Kdoule, tento téměř zapomenutý druh ovoce, oslavuje triumfální návrat do špičkové gastronomie díky své okouzlující vícevrstvé vůni. Naštěstí pro nás některé staré porosty kdoulí přežily v sadech na Dolním Rýně a v Münsterlandu. Plody těchto až šedesátiletých stromů, jsou díky šetrnému zpracování při výrobě nektarů dnes chutnější než kdykoli předtím.

Ve sklenici na víno svítí tato šťáva brilantně a zlatožlutě. Komplexní vůně vykazuje vůni zralých citrónů, kandovaného zázvoru, zralých hrušek s náznakem jasmínových květů, anýzu, meduňky a čerstvě posečené trávy. Chuť na počátku obsahuje jemnou sladkost, která díky čerstvé kyselině a jemným tříslovinám končí příjemně zralým a suchým povrchem. V závěru dominuje jemná slaná složka a vůně kdoule, jasmínových květů a máty dlouhodobým účinkem. Nektar je výborným společníkem mnoha jídel. Šťávu nedoporučujeme mixovat. Pokud opravdu chcete, můžete ji smíchat v poměru 1 : 1 s perlivou vodou. Poté se vůně stane rezervovanější a sladkost ustupuje do pozadí. Na patře jsou zdůrazněny vůně zralých citronů a bílých květů. Šťáva se perfektně hodí k jemným rybím pokrmům, jako je pečený candát na hořčičné omáčce, k jemným masovým pokrmům, jako je vařený filet nebo saltimbocca s parmskou šunkou a šalvějí. Díky své zdokonalené povaze a středně velkému tělu je možné kdouli, stejně jako bílé víno, podávat k pokrmům jako jsou korýši, kuřecí a krůtí prsa či mnoho ušlechtilých druhů ryb.

  • nektar podáváme čistý nebo ředěný perlivou vodou

  • ideálně chlazený na 10 až 12˚C