Hruška Williams

"sametová textura" 

Odrůda hrušek Williams Christ (Pyrus communis) byla pojmenována po sadaři Williamsovi z Londýna. Hrušky pro tento nektar se získávají především od regionálních pěstitelů ovoce z Dolního Porýní. Dávají jemnou sladkou chuť, s příjemnou velejemnou kyselinou a sametovou texturou. 

Objem lahve
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Skladem Skladem Zvolte variantu
Kód: 111/0-2 111/0-7 Zvolte variantu
69 Kč 159 Kč od 69 Kč

Odrůda hrušek Williams Christ (Pyrus communis) byla pojmenována po sadaři Williamsovi z Londýna. Hrušky pro tento nektar se získávají především od regionálních pěstitelů ovoce z Dolního Porýní. Dávají jemnou sladkou chuť, s příjemnou velejemnou kyselinou a sametovou texturou.

Jakmile přivoníte, ponoříte se do intenzivní vůně žluté, šťavnaté, zralé hrušky Williams s máslovou dužninou. Buket je zvýrazněn tóny anglických růží, šípků, medu s krémovým květem a nádechem meduňky. Chuť má sladký dojem a rezervovanou kyselinovou strukturu, která dodává šťávě jemnou chuť a krémovou texturu. Šťáva nemá tanin, což podtrhuje jemný a útulný baculatý dojem a umožňuje, aby se v závěru rozzářila žlutá ovocná aromata. Pokud smícháte šťávu 1 : 1 se silně perlivou vodou, není chuť tolik bohatá a objeví se v ní jemné bylinné tóny. Williams je vynikající ke smetanovému kozímu sýru, výborně doplňuje veganská jídla, jako je gratinovaná červená řepa, pečená s hruškami a ořechy. Tuto jemnou aromatickou šťávu lze velmi dobře kombinovat také se sladkovodními rybami, například candátem s kapary nebo jemně uzeným úhořem v kombinaci s husími játry. Dále se hodí k jemnému telecímu nebo mladému kozímu masu.

  • nektar podáváme čistý či jako mix s perlivou vodou

  • ideálně chlazený na 12 až 14˚C