BIO - jablečný mošt

"odrůdy TOPAZ" 

Topaz používaný pro tuto jablečnou šťávu pochází z farmy Bio-Hof Clostermann v Bislichu v Dolním Rýnu a z ekologických farem v Porýní. Jablečná šťáva má pikantní kyselost a silnou vůni. 

Objem lahve
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Skladem Skladem Zvolte variantu
Kód: 120/0-2 120/0-7 Zvolte variantu
69 Kč 159 Kč od 69 Kč

Topaz používaný pro tuto jablečnou šťávu pochází z farmy Bio-Hof Clostermann v Bislichu v Dolním Rýnu a z ekologických farem v Porýní. Jablečná šťáva má pikantní kyselost a silnou vůni.

Ovocně kořeněná vůně vyniká nejlépe ve sklenici na bílá vína. Najdete zde také tóny citronové a pomerančové kůry, nektarinek, tymiánu, bílého pepře, ne zcela zralých banánů, bílých mandlí a zelených oliv. Chuť je živá a svěží, s pepřovou kyselostí, která udržuje sladkost pod kontrolou. Vyznačuje se žlutými ovocnými příchutěmi a jemným taninem, který dává šťávě sametovou krémovou texturu. Je to šťáva se středním tělem s komplexní vůní, integrovanou sladkostí a osvěžující svěžestí. Ovocné kořeněné aroma si vychutnáte nejlépe v čisté šťávě. Pokud chcete zdůraznit svěžest, smíchejte šťávu 1 : 1 s perlivou vodou. Šťáva se hodí ke středě těžkým masovým a rybím pokrmům a díky své krémové struktuře skvěle doplňuje všechny krémové omáčky. Doporučujeme ji k vepřové panence s krémovou houbovou omáčkou nebo citronovým a lososovým těstovinám s čerstvým hráškem. Díky své ostré kyselosti je Topaz ideálním doprovodem vydatných terin a koláčů, může být ale také příjemným kontrapunktem bohatých jídel, jako je například risotto alla Milanese s morkem.

  • podáváme čistý nektar či míchaný s perlivou vodou

  • ideálně chlazený na 12 až 14˚C