BIO - granátové jablko

"elixír mládí" 

Granátové jablko (Punica granatum), také nazývané rajské jablko, roste na stromech starších než 100 let a vysokých 5 až 8 metrů. Jedno ovoce obsahuje až 400 semen s hodnotnými živinami. Granátové jablko jemně zpracováváme do 100% přirozeně zakalené mateřské šťávy.

Objem lahve
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Skladem Skladem Zvolte variantu
Kód: 117/0-2 117/0-7 Zvolte variantu
109 Kč 209 Kč od 109 Kč

Granátové jablko (Punica granatum), také nazývané rajské jablko, roste na stromech starších než 100 let a vysokých 5 až 8 metrů. Jedno ovoce obsahuje až 400 semen s hodnotnými živinami. Granátové jablko jemně zpracováváme do 100% přirozeně zakalené mateřské šťávy.

Šťáva má matnou, granátově červenou barvu a mírně zvýšenou viskozitu. Ochutnáte jemné vůně červeného ovoce, jako jsou granátová jablka, červené pomeranče, višně a švestky. Můžete zaznamenat také tóny 
černého čaje, pepře i máty. Šťáva je příjemně suchá a lehká. Setkáte se tu s čerstvou kyselinou a jemným taninovým kousnutím. Chuť šťávy příjemně tančí tam a zpět mezi decentně hořkou ovocností, šťavnatou kyselostí a hedvábnou tříslovinou. Existuje také náznak slanosti. Rafinovaná, téměř suchá šťáva, která svou jemnou tříslovinou a lehkým tělem může nahradit lehká červená vína. Šťávu můžete smíchat 1 : 1 s perlivou vodou, bude pak lehčí, ovocnější a méně sladká. Jako střik se dobře hodí k silným aromatickým klobásám a šunkovým specialitám, jako je Prosciutto di Parma nebo Mortadella. V neředěné podobě se dobře hodí k různým pokrmům z těstovin, např. klasickým boloňským špagetám, ale také ke středně těžkým masovým pokrmům typu milánský telecí řízek, ke grilovaným mořským rybám,

jako je červená parmice a makrela. Skvěle doplňuje jemná drůbeží jídla, jako je lanýžové kuře nebo pečená či lehce uzená kachní prsa.

  • 100 % šťáva z granátového jablka

  • podáváme čistou nebo jako mix s perlivou vodou

  • ideálně chlazená na 10 až 12˚C