BIO - arónie

"silný přírodní antioxidant" 

Keř arónie původně pochází z východní části Severní Ameriky, 
v Evropě se pěstuje od počátku 20. století. Produkuje modročerné bobule, které poskytují intenzivní šťávu. Po jemném lisování vytváří čerstvé bobule z arónie čistou šťávu v BIO kvalitě.

Skladem
Kód: 97
220 Kč

Keř arónie původně pochází z východní části Severní Ameriky, v Evropě se pěstuje od počátku 20. století. Produkuje modročerné bobule, které poskytují intenzivní šťávu. Po jemném lisování vytváří čerstvé bobule z arónie čistou šťávu v BIO kvalitě.

Ve vinné sklenici má šťáva hustou černou barvu s granátovými odrazy a zvýšenou viskozitu. Aroma je intenzivní pepřem a anýzem, s nádechem černých oliv. Na patře se otevírá komplexní souhra mezi jemnou sladkostí, aromatem tmavého ovoce a rostlinnou čerstvostí. Na šťávě z arónie je obzvláště nápadná její hustá taninová až zrnitá struktura, která napadá patro a dělá z této šťávy ideálního společníka pro silná masová a kořenitá jídla. Arónie se také hodí k nejrůznějším dušeným pokrmům, ale i k maďarskému guláši, pečené huse s jablečným zelím nebo grilovanému entrecotu. Vegetariáni si mohou šťávu vychutnat například s chilli sin carne. Šťáva by se měla užívat spíše v neředěné formě, ve směsi s vodou dominují taniny, a už se tolik neuchovává jemná ovocná sladkost.

  • šťáva z arónie chutná skvěle neředěná a je výborná i ve směsi

  • s jablečnou šťávou nebo čajem

  • doporučené dávkování 100 ml denně

  • ideálně chlazená na 16 až 18˚C